Ghid restaurante si baruri Bucuresti
Restaurante
Cafenele
Bar / Pub
Club / Disco
Night club
Casino
Saloane
Pizza
Catering
Evenimente
Articole
Stiri


Abonare la newsletter:

Go!

Nou pe site:

Ideal pentru:

Meniuri:

Cele mai vizitate:

Cele mai votate:


Ultimele actualizari:


 Căutare:  
 


Cauta!
 
avansată







Perla Giurgiului (II)

(sau povestire aproape stiintifico-fantastica cu si despre mancarea de peste)

Interiorul restaurantului, destul de traditional, poate chiar invechit: lambriuri de lemn cum aveau restaurantele de la parterul hotelurilor de pe litoral de acum 20-30 de ani, mese numeroase cu vesela pe ele, un colt special amenajat pentru o formatie de cinci oameni (doua clape, baterie, bas si chitara) cu boxe, mixer si toate celelalte.

Chemam chelnerul si primim destul de greu meniurile: o masa de langa noi cu o pereche parea sa fie mult mai importanta pentru cei doi chelneri si un picol ce se invarteau pe langa ei de zor.

Doar doi oameni la o masa de cel putin 12 persoane, el dolofan, ea cam toapa, deh, nici macar noi nu ne asteptam sa vedem vreo vedeta la malul Dunarii intr-un oras de sub 100k locuitori, doar ce parasiseram Bucurestiul!


In meniu, surprize placute ne imbie: o sumedenie de preparate de peste insiruite pe un meniu tiparit, ciorba de peste si un platou cu gustari de peste (icre, obleti prajiti, salata de fructe de mare, somon fume, hering sau scrumbie, nu mai retin).

Pe langa platoul rece si ciorba de peste, la rubrica specialitati de peste mai figurau: saramura de crap, crap prajit, somon cu brocoli (asta era culmea, sa mananc somon pe marginea Dunarii:)), salau prajit, somn pane, saramura de somn, pastrav, obletei prajiti cu mamaliguta si mujdei.

In afara de tot ce era portionat, se putea comanda la gramaj: somn, salau, stiuca, somon, pastrav, obletei. Damn, numai hamsiile lipseau:)!

Vizibil neinspirati, dar si neincrezatori in potenta culinara a restaurantului si mai ales a bucatarului, am renuntat de indata la ideea de platou (sa fie de vina recentul esec de a termina tot ce am comandat de curand la Burebista dupa un platoru rece absolut colosal, or who knows?) si ne-am decis sa luam chelnerul la sigur:

- Aveti tot ce scrie in meniu?
Raspunsul a fost pe masura:
- Mai putin stiuca umpluta, zice el, pocnind servetul de palma.

Hmm, ma gandesc, oricum nu ma riscam eu la stiuca umpluta - e o reteta complicata si nu aveam chef de incercari - oricum cea mai buna e cea facuta de mama mea din stiuca din balta Brailei. Atac atunci cu o a doua intrebare, bineintels cu chef nebun sa incurc chelnerul:

- Plachie de crap nu aveti?
Chelnerul impasibil, continua politicos:
- Avem doar ce scrie pe meniu, dar sa stiti ca saramura de crap e cu rosii pe desupra, v-o recomand.

Bat in retragere si comandam cate o ciorba de peste, apoi o saramura de somn respectiv de crap, si ´la bataie´, 200 de grame de obleti cu mamaliga si mujdei. Intre timp, la masa vecina se mai alatura doi meseni celor prea importanti de care aminteam mai devreme, si chelnerul iar se baga in seama printr-o turnare maiestuoasa a unui Martini pentru ea si un Pepsi Twist pentru el (banuiesc totusi ca era vin de casa in sticla, prea erau barbatii cuminti).

Restaurantul ne-a depasit oricum asteptarile, chelnerul aducandu-ne tacamuri de peste.
In aproximativ 15 minute, chelnerul se prezinta cu un bol de teracota al carui capac aburind este dat la o parte: ciorba de peste ne este prezentata si ramanem cu gura cascata.

Farfuriile sunt umplute rapid si cu varf, insa, pe langa halca mare de peste din farfurie, varfului i se adauga mot cocot si o bucata mare de icre fierte, cu un aspect coralifer, care adauga farfuriei un aspect beligerant, chit ca deja ne lovise foamea de atata Dunare.

Nu ne ia mult sa devoram rapid tot ce era in farfurie. Unii mai neexperimentati, au zabovit la fiecare oscior, eu mai versat, nu:).

Castronomicus

(continuarea aici)





Facebook

Peppermint Mojito - savoare de toamna
Acest cocktail este o varianta mai de toamna a celebrului Mojito, la fel de racoros, dar ceva mai complicat de realizat daca nu aveti destul de multa dexteritate pentru marginea garnisita cu zahar.
Continuare..

Linkuri.ro - Online directory WebIndex - Catalogul site-urilor in imagini
14 Dec 2017, 16:48 Server: v1.  -  Developed by Webdev