Ghid restaurante si baruri Bucuresti
Restaurante
Cafenele
Bar / Pub
Club / Disco
Night club
Casino
Saloane
Pizza
Catering
Evenimente
Articole
Stiri


Abonare la newsletter:

Go!

Nou pe site:

Ideal pentru:

Meniuri:

Cele mai vizitate:

Cele mai votate:


Ultimele actualizari:


 Căutare:  
 


Cauta!
 
avansată







Perla Giurgiului (III)

(sau povestire aproape stiintifico-fantastica cu si despre mancarea de peste)

Apare si formatia restaurantului, cu un repertoriu mai mult decat previzibil (prelucrari dupa Sandra, Clayderman etc - aducand a anii 80 sau mai devreme - cand ne tarau parintii la mare si eram siliti sa nu ne jucam, in schimb sa suportam formatia barului de noapte de unde eram expulzati in camera dupa ora 22.00).

La felul doi, masa ni s-a umplut literalmente: portiile erau si mai mari decat ciorbele, iar obletii aduceau mult cu niste hamsii:). Neinduplecat de articolul proaspat citit despre ecologie si salvarea hamsiilor, am amestecat borcanele, devorand tacticos fiece particica de carne purtatoare de coada si solzi din farfurii.

De prisos sa amintim ca ultimul oblet a trebuit sa fie impins pe gatlej, iar cele doua felii de lamaie stoarse si ele in gurile hulpave, profilactic. Nu de alta, dar zgaltaiturile de pe drumul de venit pareau sa se pastreze si pentru intoarcere, si nu puteam risca accidente gastrice pe tapiteria masinii:).


O a treia pereche zgomotoasa isi face aparitia la masa vecina: deja intuiesc prin simpla inductie ca toti giurgiuvenii trecuti de treizeci de ani au peste 100 de kilograme, si neaparat o toapa de nevasta (care probabil e scoasa in oras o data pe luna sau mai rar, motiv pentru care bluza e musai portocalie fara maneci, iar fixativul detectabil chiar si de nari imbuibate de mirosul pestelui situat mult mai aproape, in farfurie).

In final, chelnerul demonstreaza inca o data traditia si clasa restaurantului, de necrezut pentru un oras de provincie. Bolurile cu apa si o felie de lamaie ne sunt aduse la masa, impreuna cu niste servete. Rezist tentatiei de a manca lamaia din bol si marturisesc chelnerului ca am fost incantat si de mancare si de serviciu.

Chelnerul imi spune si el cu un aer complice ca nici un client de-al restaurantului nu comanda altceva decat peste. De aici si prospetimea bucatelor, ma gandesc eu, si ma felicit ca nu m-am riscat pe debarcader. Povestea noastra ar fi avut cu totul alte epitete.

Cer un bon fiscal si chelnerul imi da racheta finala: imi face factura fiscala din proprie initiativa. Raman mut si o astept ceva vreme, interval in care formatia gaseste de cuviinta sa ne impresioneze cu ´Daca dragoste nu e, nimic nu e´. Inclusiv vocal, spre marea noastra disperare.

Colac peste pupaza, soseste in forta si a patra pereche, ati ghicit, pastrand intacta legea enuntata mai sus. Barbatii cu hainele pe ei ciocnesc paharele, in timp ce toapele, dispuse pe partea celaalta a mesei, ca la un internat mixt cu reguli prea severe, se leagana in ritmul orgii cu efecte de Michael Cretu mai mult decat pregnante.

Achitam rapid, decisi sa aratam formatiei ca gasca guresa de sociopati reuniti inductiv la masa vecina vor fi singurii care ii vor suporta (cel putin data viiotare vom fi invatat ceva din acest trist experiment muzical si vom veni mult mai devreme, pentru a nu ne intersecta vizita cu jam-sessionul de anii cel mult 80 ai formatiei). Plecam cu gandul de a reveni ori de cate ori mai avem pofta de peste. Si de a face un review pe masura pentru tine, cititorule satul de seminte si saratele ingurgitate in fata ecranului pe care ai uitat sa-l mai stergi din cand in cand.

Sa nu uit de preturi (n.a. - la nivelul lui aprilie 2005): 150k gustarea (o incerc data viitoare pentru a o putea comenta), 50k ciorba de peste, 150k saramura de crap/somn, 160k stiuca umpluta (nu era pe stoc, dar pentru cine nu stie cum e, o recomand, este o delicatesa care bate la fund multi somoni si alte fructe de mare sinistre), 20k suta de grame de obleti, 50k suta de grame de somn/crap, 25k-35k berea.

Renuntam dupa doua minute de tetanos prelungit la plimbarea de dupa festin, ce fusese programata tot pe faleaza cu pricina. Frigul e patrunzator, chiar si pentru un om deprins cu stihiile naturii. Admiram smeriti doi liceeni ce sfidau mercurul termometrelor zgribulite si reinventau schimburile de caldura dintre ei si exteriorul dubios de indaratnic pentru luna aprilie.

Ne repezim la masina, forjam motorul si dupa alte 30 de minute de goana, intram in Bucuresti, nimiciti de experienta culinara la limita fantasticului care ne-a consumat ziua de sambata aproape in totalitate.

Pentru conformitate (apelam la aceasta metoda deoarece nu putem pune pe www.afterhours.ro localuri care nu sunt in Bucuresti):
Restaurant Perla
Giurgiu, Sos. Portului nr. 3
Tel.: 0246 - 21.66.49

Castronomicus





Facebook

O mica trecere in revista pentru ca vara asta clientii dumneavoastra sa fie primiti ca la carte
Aparuta in anul 2004, cartea scrisa de un fost inspector pentru ghidul Michelin, Pascal Remy, descrie cu exactitatea munca pe care a facut-o mai mult de 16 ani. Dincolo de aspectul ceva mai polemic al cartii care nu intereseaza pe multi in Romania, sunt atractive explicarea muncii de zi cu zi a autorului si observatiile pline de bun simt. Indiferent de categoria de restaurant...
Continuare..

Linkuri.ro - Online directory WebIndex - Catalogul site-urilor in imagini
23 Oct 2017, 03:43 Server: v1.  -  Developed by Webdev