Trimis: Lun, 27.08.2007 08:48 Titlul subiectului: NU OSPATARI TREBUIE DATI IN GAT
Ospatari au in general o slaba pregatire profesionala daca o au si pe aceea iar singurul lor gand este cum sa faca mai multi bani. Este stampila pe care oile negre au pus-o bransei. Nu inseamna ca nu sunt si ospatari care isi fac meseria exemplar , rari dar exista. Si nu este numai vina ospatarului atunci cand se poarta necorespunzator si i se permite acest lucru. Este vina atat a oaspetelui care se lasa jignit dar mai ales a managerului. Eu personal ca manager de restaurant as sanctiona orice abatere a personalului iar daca un ospatar si-ar perminte sa ia la bascalie un oaspete asa cum am citit aici cu strigate de "Multumesc. Va mai asteptam" ar fi ultimele cuvinte pe care le-ar mai rosti din interiorul restaurantului pe care-l conduc. Se pare ca intre oaspeti si ospatari se da o permanenta lupta, D-zeu stie de ce, pentru ca nu ar trebui sa fie asa.
Si ca sa spunem adevarul pe de-a intregul exista si oaspeti care prin comportament reusesc sa scoata din pepeni un ospatar cu nervi mai putin caliti. Oricum oaspetele este oaspete si trebuie sa plece multumit. Daca cineva are idei cum poate fi ingropata aceasta secure a razboiului si vrea sa si le expuna promit ca sunt dispus sa tin seama de ele si sa le includ in programul meu de management pt restaurantul pe care il voi inaugura in curand.
Puteti vizita blogul meu:
ospatarii au un ochi format pentru oamenii care vin , mananca si platesc putin , de aceea se comporta in felul asta...eu spre exemplu am o pregatire ca ospatar , si mi s-a intamplat de multe ori sa servesc clienti zgarciti , chiar persoane importante care nu au dat nici un leu tips (nu dau nume) . Si mi se pare normal sa iei o atitudine fata de chestia asta...adica stai in picioare , il servesti , schimbi scrumierele , vorbeste frumos "mai doriti ceva , o cafeluta , un suc etc..." si sa te trateze in sictir...cand am avut clineti de genul acesta m-am comportat cat s-a putut de rece , si nici macar " sa va fie de bine" nu am spus ; clientul fiind nemultumit ca nu este toaleta langa masa lui , ca el vrea 2 furculite la masa , ca trebuia sa avem pahare de vin mai mari si tot felul de chestii de figuri , la urma urmei sunt niste sarantoci , care vomita cu gura inchisa sa nu iasa bucatile mari ,
confunzi ce a spus mai sus cu ce intelegi tu. pregatirea de ospatar nu inseamna sa te duci la o scoala de formare profesionala de 2 ori in 3 luni si sa dai o ciocolata sa iei diploma si apoi hop esti ospatar.
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum