O zi de sambata care se anunta la fel de obisnuita ca oricare alta, a devenit una plina de aerul plin de nostalgie al anilor '40, si asta dupa numai 2 ore petrecute la ceinaria de la Cotroceni.
E foarte fain si atmosfera e deosebita. Preturile sunt mici, muzica buna..cu toaleta se putea mult mai bine ; eu chiar vreau sa-mi fac ziua acolo - ceva mai intim si mai special; la tel nu raspunde nimeni?? Nu se fac rezervari???
Eu nu fac niciodata rezervare, dar gasesc loc pentru ca de fiecare datat nu stiu cum se face dar nimenresc cu maxim doua ore inainte de ora inchiderii. Dar e cam impropriu pentru a organiza ceva acolo, sunt separeuri si e si cam intuneric.
Ba sa stii ca am facut si rezervare si ieri mi-am facut si ziua - dar ceva intim, 7-8 persoane prieteni apropiati, si a fost deosebit, cu atmosfera calda, primitoare, cu lumanari, ceai cald, lapte, miere, curmale, smochine si turta dulce. A fost chiar ca in povesti. Si preturile sunt mai mult decat acceptabile. Atata doar ca am iesit afara sa fumam - ca in liceu....
E foarte frumos.De fiecare data am mers cu rezervare fiindca imi place separeul din dreapta, din spate de tot unde poti sa stai fara sa fii deranja. Servirea este de asemenea fara cusur pan aacum, persoanele sunt calde si te fac sa te simti bine. Atmosfera intima, placuta, ceai bun, muzica adecvata ... ce mai, un loc cum rar gasesti
mda...
Am sunat si eu pentru o rezervare, si mi-a raspuns cineva, cam grabit... Mi-a spus: "Da. Rezervari se fac din doua in doua ore si costa 75 de mii de persoana". Dorind sa aflu mai multe, mi s-a raspuns: "Domne', daca stai sapte ore cu un ceai, te dam afara! Aici vine lumea sa bea ceai; nu e casa de cultura".
Cum asa?! Adica lumea vine si pleaca repede, iar cineva sta acolo cu ochii in patru, si toarna ceai pe gat clientilor: "Hai domne'! Mai bei unu', sau pleci?".
Recunosc ca nu stiu cum sunt celelalte pe-acolo, dar nu mai am de gand sa aflu...
mda...
Am sunat si eu pentru o rezervare, si mi-a raspuns cineva, cam grabit... Mi-a spus: "Da. Rezervari se fac din doua in doua ore si costa 75 de mii de persoana". Dorind sa aflu mai multe, mi s-a raspuns: "Domne', daca stai sapte ore cu un ceai, te dam afara! Aici vine lumea sa bea ceai; nu e casa de cultura".
Cum asa?! Adica lumea vine si pleaca repede, iar cineva sta acolo cu ochii in patru, si toarna ceai pe gat clientilor: "Hai domne'! Mai bei unu', sau pleci?".
Recunosc ca nu stiu cum sunt celelalte pe-acolo, dar nu mai am de gand sa aflu...
Poate ai gresit numarul Chia nu e asa. Nu stiu din cate in cate ore fac ei rezervari, eu stiu ca am stat si mai mult de 3 ore si nu m-a dat nimeni afar. Nu te grabeste nimeni, miales in separeu - acolo suni tu din clopotel cand vrei sa vina cineva sa iti aduca ceva. Inceerca in separeu si ai sa vezi ca sigur iti va placea.
mdah, interesant ce spune domnul atins nevoie mare de ce i s-a raspuns la telefon. nu-ti pune la indoiala prietenul care ti-a dat numarul, ai nimerit unde trebuia. poate doar pentru cine nu trebuia. reactia e normala cand te gandesti ca nu se mai face diferenta dintre un loc intim in care sa poti beneficia de liniste si un loc in care sa-ti pipai prietena pe unde doresti, in vazul sau auzul celorlalti! reactia de la telefon este o reactie la nesimtirea multor clienti care vin cupluri-cupluri (or fi la liceu saracii si n-au la dispozitie decat apartamentul parintilor si alocatiile sau bursele din anii de inceput din facultate), isi iau un ceai si acolo-i uita dumnezeu, pe cand cei ce vin sa bea un ceai si sa savureze un moment de liniste sunt "REDIRECTIONATI", pentru ca nu mai este loc. cei care-ati fost, vi s-a intamplat vreodata sa doriti putina liniste si sa nu auziti decat vecinii de separeu (care uita ca ii desparte de dumneavoastra doar o bucata de panza) si isi vad de treburile lor murdare care n-au nici o legatura cu o iesire in oras, ci mai degraba cu (aici greist inteleasa) intimitate. fratilor, intimitatea ti-o da faptul ca nu sta cel care te serveste cu ochiii in gura ta sa vada da ca mai doresti ceva, ci vine doar la cererea ta expresa, nu sa poti face in vazul tuturor ce vrei tu pentru ca nu te da nimeni afara. nici in discoteca, la un comportament mai putin adecvat unui loc public, nu raman inerti gardienii, iar pentru asta ar trebui sa fiti multumiti, nu sa va deranjati.
vreti "intimitate" de-asta in cadrul grupului vostru de prieteni, asta se numeste "PRIVATE party", nu in ceainarie.
p.s.: daca in curand vor disparea desprtitoarele dintre sapareuri sau pernutele, sa le multumiti vecinilor de separeu care n-au stiut sa se abtina, iar dumneavoastra v-a fost jena sa le atrageti atentia asupra comportamentului inadecvat.
Bine zis. Trebuie ca, cateodata cineva sa mai zica ceva si atarnicilor care cred ca termenul de " client" se refera doar la persoane care fec "favoarea" de a intra intr-un local fara a respecta afacerea ca atare. Client te numesti atunci cand, in aceasta calitate, consumi !!! Cand nu consumi, nu mai esti client ci atarnache. Asa-zisii clienti ar trebui sa tina cont de faptul ca totul in aceasta afacere costa, inclusiv parchetul sau gresia pe care calca. Vorbim efectiv de cumpararea localului ca atare sau de inchiriere. Obositi de genul insului care s-a plans ca i s-a cerut enorma suma de 75.000 lei vechi, am tot vazut stand cate 3 ore in continuu sugand la cate un ice tea sau in cel mai bun caz la cate o bere. Exista si posibilitatea, in cazul in care nu-ti convine, sa bei respectivele bauturi mult mai ieftin, in parcul Operei, impreuna cu obosita care iti este iubita, strangandu-va in brate sa va incalziti. Oricum, va scoateti cu o Cola la 2 litri, mult mai ieftin.
Eu tot merg in locul asta de vreo 2 ani si probabil ca o sa mai merg cel putin inca pe atat. Mi se pare un coltisor deosebit de interesant al Bucurestiului care, prin farmecul si misterul lui, continua sa ma atraga. Din pacate, timpul si oamenii, fie ei consumatori sau doar "doritori de intimitate" si-au pus amprenta si intr-un mod mai putin placut asupra ceainariei. Peretii ar cam trebui supusi unei operatii de lifting, unele scaune ar trebui un pic reconditionate, menu-urile sunt din ce in ce mai putine, iar clopoteii, saracii, cati au s-au stins in maini neindemanatice... Insa sa stiti ca pernutele au evoluat - pe vremuri, erau unele mult mai mici si mai putin consistente; cele de acum sunt adevarate canapele Oricum, e un loc deosebit care merita respectat si nu spurcat de tineri sau mai putini tineri cu hormoni in floare, care n-au idee ce e aia decentza
Bucurati-va, oameni buni, de acest loc frumos, dar lasati-i si pe altii sa se bucure, inclusiv pe cei de acolo, care prepara acele minunate ceaiuri si va primesc in lumea lor.
locul este superrr! Lucrez in apropiere (Opera center) si saptamanal ies cu fetele la un ceai...o barfa... Recomand cu caldura pt o iesire cu prietenii la o vorba si un ceai bun.
Trimis: Mie, 29.03.2006 23:25 Titlul subiectului: -
O descriere profana ar putea sa sune asa: Un subsol vechi cu pereti scorojiti unde stai pe jos si bei ceai. Dar asta nu ar fi descrierea mea. Daca esti genul de om nostalgic oarecum romantic si satul de fumul de tigara din baruri si de comercialul de peste tot ... ai total alta parere.
De cum am intrat "parfumul" de ceai din aer m-a fi convins sa raman. E un miros cald-prietenos-vechi-nostalgic-manastiresc-curat. Atmosfera linistita, muzica aleasa in surdina, (repet) fara mirosuri de tabac, lumea vorbeste in soapta, lumina lampilor cu ulei e fada, masute mici de lemn sculptate, cesti de lut, separeuri din panza ce pare veche, decor necomercial, stai tolanit, alegi din meniuri ce par facute odata cu casa, iar cei care aduc ceaiul sunt foarte prietenosi si stiu sa iti aduca ceea ce tu nu stii sa ceri.
Nu stiu daca intentionat e lasata tencuiala peretilor "degradata" dar asa trebuie sa fie. M-am saturat de atata vopsea lavabila.
Se poate veni in grup de 3-4 oameni intr-un separeu. Un ceai ajunge la 3-4 persoane si face 60-100 mii. De parca mai conteaza cat face... Cere sfatul celui care aduce ceaiul (nu pot sa ii spun chelner) ca e cam greu sa te decizi singur ce sa alegi.
Am mers in grup de 3, seara tarziu, intimitatea o folosim pt vorbit in soapta , stam o ora, o ora-jumate, si comandam 3-4 "seturi" de ceai bun. Am fi stat mai mult .. dar se inchide la 12.
Data este GMT + 2 Ore Du-te la pagina 1, 2Următoare
Pagina 1 din 2
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum